Ученичка спаси Коледата на пенсионерка

Споделете с приятели
  •  
  •  
  •  
  •  

На рождения си ден 74-годишната Людмила Каменова от Вършец изтеглила пенсията си, а след това отишла да пазарува. По пътя към дома обаче изпуснала портмонето си. То било намерено от единадесетокласничката Селена Тихомирова, която се прибирала от училище.

Младото момиче отворило портмонето, за да потърси лична карта на притежателя му, но такава не намерило. Имало кредитна карта, на която били изписани имената на пенсионерката. Тогава тийнейджърката се обадила на майка си, за да я попита как да постъпи. Оказало се, че майка й познава потърпевшата и казала на дъщеря си или да занесе изгубената вещ до тях, или да я предаде в полицията.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Английската кралица, Мик Джагър и много други поръчват килимите си от наше градче (ВИДЕО)

Момичето решило лично да предаде портмонето на неговата собственичка – баба Людмила. Пенсионерката все още не знаела, че го е изгубила, а в него имало над 300 лв., с които е трябвало да изкара до 9 януари. С тези пари трябвало да си плати и сметките за вода, ток и телефон, а част от тях са предвидени и за лекарства. С малката си пенсия бабата трябвало да посрещне и празниците.

Момичето искало да помогне на жената, като й напазарува. Освен, че й върнала загубения портфейл, тя й накупила хранителни продукти. Благородната Селена признава, че за първи път намира такава сума пари. Тя не е от богато семейство, но въпреки това и за момент не е помислила, че може да задържи парите.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Добри хора намериха плик с пари и трогателен надпис, издирват собственика

Кметът на общината във Вършец Иван Лазаров е наградил Селена за добрата постъпка. Той коментира, че през последната година има още няколко случая, при които деца са връщали изгубени вещи, което е признак за добрите сърца на младежите.

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!