Създадена е първата общност в света за 3D принтирани домове за най-бедните семейства

Споделете с приятели
352

Изминаха две години, откакто в Тексас беше построена първата в САЩ одобрена 3D къща разпечатана за по-малко от 24 часа.

Според New Story – пионерските решения с нестопанска цел за прекратяване на глобалната бездомност – първата общност на 3D печатни издания в света официално е в ход с първите два жилища, които вече са изградени в Мексико.

Еластичните домове с площ от 500 квадратни метра бяха 3D отпечатани за около 24 часа на къща за няколко дни от ICON- компания за строителни технологии.

Домовете разположени в село Табаско, Мексико, ще бъдат предоставени на местни семейства, които понастоящем живеят в крайна бедност и импровизирано, несигурно убежище. Общността на 3D отпечатаните домове ще съдържа общо 50 къши.

След 18 месеца планиране, New Story и ICON завършиха първите две разпечатани къщи, използвайки Vulcan II, масивен 3D принтер, който е проектиран да работи при ограниченията, които са често срещани в селските райони.

Този принтер, създаден за справяне с недостига на жилища за уязвимото население, е първият по рода си.

3D къщите разполагат с две спални, хол, кухня и баня. Съвместно проектирани с обратна връзка от семействата, които ще живеят в тях, домовете са създадени, за да отговорят на специфичните нужди на общността.

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!