ПЪРВИЯ ПЪТ ОТ РЕЦИКЛИРАНА ПЛАСТМАСА (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Проектът разработва решение за кръгова икономика, за да превърне рециклираните пластмаси в нови, ценни ресурси.

На 1 октомври 2019 г завършиха първия асфалтов път, подобрен с рециклирани пластмаси в индустриална зона DEEP C в Хайфонг, Виетнам. Проектът е сътрудничество между Dow и DEEP C за предоставяне на иновативни решения за справяне с отпадъците от пластмаси и насърчаване на кръговата икономика във Виетнам.

Завършването на първата 200-метрова отсечка от пътя бе открито по време на церемония, на която присъстваха лидерите от Dow и DEEP C , както и Г-н Пол Янсен, посланик на Кралство Белгия във Виетнам и представители на народния комитет на Haiphong и свързаните с него отдели.

„Пускането на първия ни рециклиран пластмасов път бележи съществен момент в пътуването на DEEP C да се превърне в пилотния екоиндустриален парк във Виетнам“, заяви г-н Бруно Джаспаерт, генерален директор на DEEP C Industrial Zones.

„Тези трайни и безопасни нови пътища не само са от полза за DEEP C и нашите наематели, но и служат като мощно послание, тъй като Виетнам поставя управлението на пластмасовите отпадъци като основен приоритет за околната среда.“

ПРОЧЕТИ СЕГА:  17 годишен ученик откри нова планета 6.9 пъти по-голяма от земята за 3 дни стаж в NASA

„Dow работи за намирането на нови приложения за пластмасовите продукти, които след употреба са за насърчаване на кръговата икономика, запазване на стойността на пластмасите и предотвратяване на отпадъците от околната среда“, казва г-н Ekkasit Lakkananithiphan, генерален директор на Dow във Виетнам.

„Този ​​проект за път от пластмасов асфалт е отличен пример за това как бизнеса съпътства правителството по пътя на устойчивото развитие като цяло и подходящ отговор на неотдавнашния призив на министър-председателя да се бори с пластмасовите отпадъци,“ каза г-н Нгуен Куанг Вин, VCCI Генерален секретар cum VBCSD заместник-председател. „Този ​​модел със сигурност трябва да бъде възпроизведен във все повече и повече области.“

Следващата фаза на проекта ще бъде завършена до ноември 2019 г., като общата дължина на пътя ще бъде 1,4 км. Той ще отклони общо 6,5 метрични тона гъвкави опаковки от превръщането в отпадъци или влизането в депата – еквивалентът на повече от 1,7 милиона гъвкави опаковки.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  10 дни срок за построяването на болница в Китай заради новия коронавирус (ВИДЕО)

Рециклираната пластмаса, предимно гъвкава опаковка, като например полиетиленово фолио, се набавя от местния колектор за отпадъци URENCO Haiphong. Отпадъците се почистват, изсушават и настъргват преди да бъдат смесени с асфалт при температура между 150 и 180 градуса по Целзий. При тази температура пластмасата се разтопява напълно и се свързва с асфалта, което спомага за създаването на по-дълготрайни, по-трайни пътища.

Преди същинската настилка бяха проведени два лабораторни теста от Виетнамския морски университет с резултатите, които отговарят на виетнамските технически и изисквания за безопасност. При успешното изпълнение на проекта повече асфалтирани пътища, използващи рециклирани пластмаси, ще бъдат разтегнати по всички индустриални зони на DEEP C.

източник: deepc.vn

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!