Крайбрежнa холандскa фермa отглежда водорасли, за да филтрира замърсяването на любимия си плаж и да се справи със изменението на климата

Споделете с приятели

Що се отнася до проблеми в глобален мащаб, често малките проблеми подтикват хората към действие.

Именно ужасяващата картина от плаващи боклуци в бреговите води край любимия им холандски плаж, предизвикало двама безстрашни холандци да се опитат да изиграят своята роля.

Ники Спил и Сьорд Ларховен, жители на Лимюден, редовно наблюдават утайки от фабриката от едната страна на пристанището на Лимюден, преди да се прехвърлят към девствения плаж, на който толкова често се радват гражданите на Холандия.

“Ако сте постоянно в тази зона, можете буквално да видите как мръсотията плава”, казва Ники, „Особено в бурни дни няма как да ви убегне. Сьорд и аз се зачудихме дали има нещо, което можем да направим, за да се справим с този проблем. “

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Веган кожа от кактус с потенциал да замени животинската (ВИДЕО)

Водораслите на Ники и Сьорд в морската им ферма Лмьонд са като прост, базиран на природата отговор на замърсяването, плаващо към плажа им благодарения на димоотводните комини на фабриката Tata Steel.

Белите дробове на Земята

Доклади като този, публикуван през юли създаде модел, показващ, че човечеството може да се бори с най-лошите емисии на CO2 чрез засаждане на трилион дървета. Изглежда, че те са оптималната флора за решаване на проблема.

„Хората често мислят, че дърветата могат да осигурят на света най-голямото количество кислород, но всъщност това са водораслите“, казва Ники. “Те са белите дробове на Земята.”

Алтернатива на пластмасата


Морските водорасли, ако са изсушени и рендерирани правилно, могат да се използват и за заместване на пластмаса за много обичайни домакински прибори.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  ИНОВАЦИЯ: Растителна пържола от грах може скоро да достигне пазара (ВИДЕО)

Good News Network съобщи за усилията на някои холандски учени, които се опитват да пуснат на пазара пластмаси от морски водорасли в по-широк мащаб. Ники и Сьорд осигуряват реколтата си като ресурс.

Дизайнерите Eric Klarenbeek и Maartje Dros разработиха биопластиката, за да заменят синтетичните пластмаси, използвайки изсъхналите водорасли. Те могат да бъдат превърнати в материал, който след това може да се използва в 3D принтери за създаване на пластмасови предмети от кошчета за боклук до бутилки за съдове и шампоани.

източник: goodnewsnetwork.org

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!